Gnocchi met gerookte zalm

Afgelopen week heb ik een heerlijke zalm gerookt op de barbecue. Hier kun je zeker een aantal dagen van eten. Maar om elke keer hetzelfde recept te maken, dat wordt zo saai daarom deze keer gerookte zalm met zelfgemaakte gnocchi en roomsaus, heerlijk!

Ingrediënten
400 gram koud gerookte zalm
200 gram doperwten
1 stronk broccoli
1 teentje knoflook
1 ui
1 el roomboter
200 ml slagroom
peper

Gnocchi
500 gram aardappelen
150 gram semolia (pasta bloem)

Kook de aardappelen in zout water tot ze gaar zijn. Giet ze daarna zo af dat er helemaal geen vocht meer in de pan zit. Stamp ze met een pureestamper en roer de semolia er doorheen. Laat het geheel afkoelen.

Zet een grote pan met zout water op het vuur.

Verdeel de aardappelpuree in 4 bolletjes en maak er lange staven van. Snij de staven in kleine partjes en draai deze tot mooie kleine rondjes. Met ongeveer een doorsneden van 1 a 1,5 cm. Bestrooi een bakplaat met bloem en verdeel de bolletjes over de bakplaat. Strooi daarna nog een beetje bloem over de bolletjes.

Snijd de ui en de knoflook fijn en fruit ze in een grote braadpan in de roomboter. Snijd ondertussen de broccoli in kleine roosjes. Voeg de broccoli, doperwten en slagroom toe aan de braadpan en laat het sudderen tot de broccoli gaar is. Dit duurt ongeveer 5 à 10 minuten. Zet het gas uit en voeg de zalm toe. De zalm hoeft niet gaar te worden alleen een beetje warm.

Zodra het water in de grote pan kookt, voeg je de gnocchi toe. Wanneer de gnocchi gaat drijven zijn ze klaar. Schep ze met een schuimspaan uit het water en doe ze bij de saus in de pan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: