Zelfgemaakte pita met kipshoarma en knoflook-yoghurtsaus

Wat is er nou leuker dan om het hele recept van het begin tot het einde helemaal zelf te maken. Zelf de pita maken. Zelf de shoarma maken en zelf een heerlijk knoflook-yoghurtsausje maken. De broodjes  en de shoarma maar je op de Arteflame.  De zelfgemaakte broodjes zijn heerlijk zacht en super vers en wanneer je zelf de shoarma maakt van kippendijfilet zit daar veel meer smaak aan dat aan de shoarma uit de supermarkt.

5 personen

Ingrediënten
75 gram sla
200 gram cherrytomaatjes

Pitabroodjes
300 gram bloem
3 gram droge gist
3 gram suiker
25 gram roomboter
120 gram Griekse yoghurt
120 gram melk
5 gram zout

Kipshoarma
1 kilo kippendijfilet
3 paprika’s
15 gram zout
30 gram middle east blend voor shawarma kruiden van Verstegen

Knoflook-yoghurtsaus
3 el Griekse yoghurt
2 el mayonaise
1 kleine rode ui
1 teentje knoflook
zout en peper

Snijd de kippendijfilet in reepjes en de paprika in kleine blokjes. Meng het zout en de kruiden er doorheen en zet het in de koelkast tot je het gaat gebruiken. Doe dit als het mogelijk is al een dag van tevoren.

Verwarm de melk tot 30 graden en voeg de gist en de suiker toe. Laat dat 5 minuten staan. Doe de bloem, yoghurt, roomboter en het zout in de kom van de keukenmachine en voeg de melkmix toe. Kneed het deeg voor 5 minuten of tot het een soepele elastische bol is. Dek de kom af met een bord of folie en laat het een uur rijzen.

Steek de Arteflame aan en zorg dat ‘ie goed warm wordt.

Na het uur rijzen verdeel je het deeg in 10 gelijke porties. Maak er mooie bolletjes van en druk ze goed plat. Haal ze door de bloem en leg ze op een bakplaat. Doe er plastic folie over en laat ze nog een half uur rijzen

Snijd de knoflook en de rode ui heel fijn en meng het door de Griekse yoghurt met mayonaise. Breng de saus daarna op smaak met peper en zout. Snijd daarna de cherrytomaatjes doormidden.

Leg de broodje op de grillplaat van de Arteflame. Wanneer ze bruin zijn, draai je ze om. Verdeel ondertussen de shoarma over de rest van de bakplaat en draai het regelmatig om.

Wanneer de broodjes aan beide kanten mooi bruin zijn en de shoarma gaar is, snijd je het broodje in, vul je hem met sla, tomaat en shoarmavlees . Daarna doe je er een grote lepel knoflooksaus op en het grote genieten kan beginnen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: