Bloemkool curry soep

Tussen de middag alleen een broodje is een beetje saai. Een heerlijk soepje bij de lunch maakt het al een stuk lekkerder. Ik maak meestal een grote pan soep zodat ik een paar dagen vooruit kan. Je kunt je bammetje of een stuk naanbrood erbij doen om in de soep te dippen. Ook kun je zelf knoflookbroodjes bakken voor bij de soep. Deze keer gaan we bloemkool-curry-soep maken.

Ingrediënten
1 grote bloemkool
3 uien
1 el zonnebloemolie
2 tenen knoflook
1 el gele curry
150 ml kokosmelk
1 bouillonblokje

Snijd de ui en knoflook fijn. Doe de zonnebloemolie in een braadpan en fruit de fijngesneden ui en knoflook tot het mooi glazig en zacht is. Snijd ondertussen de bloemkool in kleine roosjes en voeg die samen met de curry, kokosmelk, het bouillonblokje en een flinke scheut  water toe. Laat het zachtjes koken tot de bloemkool beetgaar is. Doe alle ingrediënten in de blender en vul eventueel aan met water tot de soep de juiste dikte heeft.

Doe het terug in de pan. Breng het op smaak met peper en zout en breng het langzaam weer aan de kook. Als het soepje kookt is het klaar om het te serveren bij de lunch.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: