Super leuke BBQ demo met Gerben Land

Vandaag hebben Gerben Land en ik een Barbecue demo gegeven bij ’t Landschap in Boelenslaan. We hebben heerlijke gerechten gekookt en uitgelegd hoe je het beste met de verschillende barbecues kan werken. We stonden in het midden met een aantal werktafels, kamado’s, een spit en de arteflame. Waardoor iedereen met ruim 1,5 meter afstand om ons heen kon staan, helemaal corona proof dus.

Onder het genot van een glaasje prosecco met vlierbloesemsiroop en een heerlijk toastje met warm gerookte zalm en tzatziki gaat iedereen rustig zitten en begint Gerben met een uitleggen over de barbecues en verschillende soorten houtskool.

Ondertussen begin ik met het roken van de joden haas. Het koud gerookte vlees komt uit de barbecue waarna Gerben het door de gehaktmolen draai. Thuis doe je dat natuurlijk om de ouderwetse manier met een groot hakmes, maar omdat je hier met zoveel mensen zijn kiezen we nu even voor het gemak. Daarna brengen we de steak tartaar op smaak met verse kruiden en augurk. Als laatste komt er nog een dooier van een kwarteleitje op en een heerlijk stukje geroosterd zuurdesembrood.

Ondertussen is Gerben al bezig met het vorige gerecht. De kippendijen liggen al een half uur op de barbecue en worden op het laatste moment nog een keer afgelakt. De maïskolven en de tortilla’s grillen we op de rand van de Arteflame zodat je een mooi bruin kleurtje krijgen en ondertussen maken we de frisse mangosalsa door de avocado, mango, ui en rode pepers fijn te snijden en door elkaar heen te mengen. We verdelen de kippendijen, wat een beetje pittig is, over de tortilla’s en snijden de zoete mais van de maiskolf. De mais gaat samen met de frisse salsa en zure room over het kippendijvlees en dan kunnen we ons volgende gerechtje ook uitserveren.

Tussendoor word iedereen voorzien van een glas koud drinken

De heerlijke bierribs liggen al een paar uur op de barbecue. We lakken ze af met onze barbecuebiersaus en we grillen de spareribs daar nog even. Gerben maakt de frisse aardappelsalade met Frysling wijn die we bij de spareribs serveren. De bierribs worden in een Affligem dubbel pekel gepekeld. Ook in de barbecuebiersaus word de Affligem dubbel gebruiken. Een heerlijk kruidig biertje die heel geschikt is om mee te koken.

Gerben bereid ondertussen de Black Angus Picanha. Een mooi gemarmerd stukje rundvlees, perfect om te bereiden op de barbecue. Het laatste moment grilt hij de vetrand van de picanha nog even aan zodat die heerlijk smelt en een beetje knapperig word en serveren we hem met een zelfgemaakte rode chimichurri, heerlijk fris zuur en een mooie tegenhanger van de vetrand van de picanha.

De ananas hangt al de hele middag aan het spit. Zo nu en dan lakken we de ananas met een kruidige karamelsaus met rum, suiker, kaneel, vanille en steranijs. Hierdoor zijn de kruiden helemaal in de ananas getrokken en is hij heerlijk zoet en toch fris van smaak. Op de arteflame bakken we wentelteefjes van suikerbrood. Super lekker in combinatie met de ananas. Nog wat frisheid erop door een klodder crème fraîche, karamelsaus, een beetje vers geraspte kokos en het toetje is ook al klaar.

Nog even uitbuiken en nagenieten in de schitterende tuin van het landleven voor we weer naar huis gaan. We hebben een hoop verschillende bereidingstechnieken op de barbecue gebruik, heerlijke stukken vlees gegeten. Maar ook de bijgerechten moeten we niet vergeten.

Hieronder staan de linkjes naar de recepten die we vandaag gemaakt hebben. Zodat jullie ze thuis nog een keer kunnen maken. Een aantal zullen in de loop van de week online komen.

Eén reactie op “Super leuke BBQ demo met Gerben Land”

  1. Het was weer een geslaagde middag,we hebben heerlijk gegeten en genoten van je passie . 🙂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: