MonChoutaart met frambozensaus

De afgelopen twee maanden hebben we deze heerlijke MonChoutaart in ons pop-up restaurant Lekker Dichtbij verkocht. Nu we weer gesloten zijn, vind ik het jammer dat jullie niet meer allemaal van ons heerlijke taart kunnen genieten en daarom heb ik hier het recept voor jullie. Zodat je zelf deze overheerlijke MonChoutaart kunt maken. In de (na)zomer is hij perfect met vers rood fruit, maar in de winter is het ook leuk om hem met appel of peer te maken en als je helemaal iets anders wilt, maak hem dan bijvoorbeeld met mango en kokos.

Ingrediënten

Vers fruit
frambozen, kersen, bramen of ander rood fruit

MonChoutaart
200 gram haverkoeken
150 gram roomboter
8 gelatineblaadjes
400 gram monChou
250 gram crème fraîche
130 gram basterdsuiker
250 ml slagroom
rasp van 1 limoen

Frambozensaus
500 gram frambozen
300 gram geleisuiker
scheutje frambozenwijn of witte wijn
sap van 1 limoen

Doe alle ingrediënten voor de frambozensaus in een grote pan en zet het op een laag vuur op. Laat het zachtjes koken tot de frambozen uit elkaar vallen. Haal de frambozensaus door een zeef als je er geen pitjes in wilt hebben en laat het afkoelen in de koelkast tot je het gaat gebruiken.

Maal de haverkoeken in de keukenmachine. Smelt de roomboter in een kleine pan en roer de haverkoekkruimels er doorheen. Leg bakpapier onderin een springvorm en verdeel de haverkoekcrumble over de bodem. Druk het voorzichtig aan en zet het in de koelkast zodat het stevig kan worden.

Klop de slagroom op tot een lobbige massa.

Meng ondertussen de monChou, crème fraîche, limoenrasp en basterdsuiker door elkaar tot een gladde massa.

Laat de gelatine weken in koud water. Verwarm 3 eetlepels water in een pannetje en laat de uitgeknepen gelatineblaadjes er in oplossen. Zodra de gelatine goed opgelost is, roer je het door de monChou heen.

Spatel daarna voorzichtig de slagroom door de monChou en verdeel het over de bodem van de MonChoutaart. Laat de taart minimaal 4 uur in de koelkast opstijven voor je hem aansnijdt.

Serveer het met vers fruit en frambozensaus.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: