Walnoten-honing taart

Weer een geweldige taart die wij in ons restaurant Lekker Dichtbij serveerden. In deze periode van het jaar hebben we een overvloed aan walnoten bij ons thuis. Een perfect moment om een potje honing bij de imker te halen en deze heerlijke walnoten-honing taart te maken.

Ingrediënten
deeg

1 eiwit
225 gram bloem
150 gram boter (op kamer temperatuur)
50 gram suiker
snufje zout

Vulling
100 gram suiker
100 gram honing
snufje zout
180 gram koude boter
120 ml slagroom
1 ei
1 eidooier
180 gram gehakte walnoten

Verwarm de suiker en de honing in een pannetje op een laag vuur tot de suiker opgelost is. Roer daarna de koude boter door het suiker/honingmengsel tot het helemaal gesmolten is en laat daarna het mengel afkoelen.

Meng ondertussen de ingrediënten voor het deeg door elkaar en kneed het tot een mooi egaal deeg. Rol het deeg uit tot een mooie gelijkmatige plak en leg het is de taartvorm. Zet de taartvorm in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Meng de slagroom, het snufje zout en de eieren door het honingmengsel en voeg daarna de gehakte walnoten toe. Giet dit mengsel op het deeg in de taartvorm en zet de taartvorm in de oven voor ongeveer 40 minuten of tot hij mooi goudbruin is.

2 reacties op “Walnoten-honing taart”

  1. Hoe lang is deze taart te bewaren?

    Like

    1. Ik heb hem meestal niet langer staan dan 5 dagen

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: