Lauwwarme gnocchi salade met gegrilde mais, courgette en feta

Deze heerlijke maaltijdsalade is perfect voor een zondagavond met een wit wijntje van de Frysling erbij. Het is een goed gevulde vegetarische salade met verschillende groenten, kruiden en kaas waarbij je het stukje vlees zeker niet mist.

Ingrediënten
2 voorgekookte maiskolven
½ courgette
250 gram cherrytomaten
150 gram feta
1 avocado
1 kleine rode ui
50 gram gemengde sla
50 gram Parmezaanse kaas
15 gram verse basilicum
15 gram verse peterselie
1 el roomboter

Gnocchi
500 gram aardappelen
150 gram semola (pasta bloem)
1 el roomboter

Steek de Arteflame of een andere barbecue aan.

Kook de aardappelen in zout water tot ze gaar zijn. Giet ze daarna af zo dat er helemaal geen vocht meer in de pan zit. Stamp ze met een pureestamper en roer de semola er doorheen. Laat het geheel afkoelen.

Snijd de courgette in dunne plakken en besmeer de courgette en de mais met de roomboter. Zodra de arteflame warm is gril je de groenten op de rand.

Snijd de ui in dunne ringen, de avocado in blokjes en de cherrytomaten in vieren. Doe de sla, ui, cherrytomaten en de avocado in een kom. Snijd de mais van de kolf en verdeel dat samen met de courgette over de salade.

Zet een grote pan met zout water op het vuur.

Verdeel de aardappelpuree in 4 bolletjes en maak er lange staven van. Snij de staven in kleine partjes en draai deze tot mooie kleine rondjes met ongeveer een doorsnee van 1 à 1,5 cm. Bestrooi een bakplaat met bloem en verdeel de bolletjes over de bakplaat. Strooi daarna nog een beetje bloem over de bolletjes.

Zodra het water in de grote pan kookt, voeg je de gnocchi toe. Zet een koekenpan op het vuur met de roomboter erin. Zodra de gnocchi begint te drijven schep je ze van de pan in de koekenpan en bak je ze tot ze mooi bruin zijn. Voeg ze daarna toe aan de salade.

Voeg als laatste de feta, Parmezaanse kaas, peterselie en basilicum toe aan de salade en breng het op smaak met peper en zout.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: