Stoofperentaartjes met banketbakkersroom

De tijd van stoofpeertjes is aangebroken. De boom hangt weer vol met peertjes. Zelf houd ik niet zo van stoofpeertjes bij de warme maaltijd. Ik verwerk ze liever in een cake, taart of lekker door de yoghurt als ontbijt. Vandaag maken we kleine stoofperentaartjes met banketbakkersroom.

Wil je een heerlijk dessert maken met wentelteefjes, dan zijn de stoofpeertjes met briochewentelteefjes een aanrader. Ook heel geschikt om op de barbecue te maken.

Stoofpeertjes
9 stoofpeertjes
250 ml rode wijn
220 gram kristalsuiker
schil van een halve citroen
1 steranijs
200 ml water
snufje zout

Banketbakkersroom
40 gram suiker
1,5 eidooiers
23 gram bloem
175 ml melk
1 tl vanille extract

Cakebodem
125 gram bloem
100 gram boter
100 gram lichtbruine bastaardsuiker
2 eieren
1 tl vanille extract
½ tl zout
1 tl bakpoeder

Schil de stoofpeertjes, snijd de onderkant eraf en haal het klokhuis eruit. Doe alle ingrediënten voor de stoofpeertjes in een pan. Breng het vocht aan de kook en laat het daarna langzaam 2 uur sudderen op een laag pitje. Draai het vuur daarna uit en laat ze afkoelen. Dit kan bijvoorbeeld een dag van tevoren.

Voor de banketbakkersroom breng je de melk aan de kook. Meng ondertussen de suiker, eidooiers, bloem en vanille extract door elkaar tot een papje. Voeg al roerend de melk toe, zodat er geen klontjes in komen. Giet daarna alles weer terug in de pan en zet het op het vuur. Blijf het constant roeren. Hierdoor voorkom je dat er klonten ontstaan. Zodra het de juiste dikte heeft giet je het in een bord en dek je het af met keukenfolie. Zet het in de koelkast om af te koelen.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal de stoofpeertjes uit het vocht en laat ze uitlekken op een keukenpapiertje.

Meng de ingrediënten van cakebodem door elkaar tot een glad cakebeslag. Vet 9 vormen van 10 cm in met een beetje boter en verdeel het cakebeslag over de vormen. Doe de banketbakkersroom in een spuitzak en verdeel dit ook over de cakevormpjes. Druk de stoofpeertjes in de vormen en zet ze voor 20 minuten in de oven of tot ze goudbruin zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: