MonChoutaart met pepernoten en stoofpeertjes

Deze taart kun je perfect met overgebleven pepernoten maken. Ik heb er voor gekozen om voor de bodem voor de helft  haverkoeken  en voor de andere helft  pepernoten te  gebruiken , omdat ik de textuur van de haverkoeken altijd erg lekker vind en er op deze manier een lichtere speculaassmaak aan de taart zit .

Ingrediënten 

Stoofpeertjes 
9 stoofpeertjes 
250 ml rode wijn 
220 gram kristalsuiker 
schil van een halve citroen 
1 steranijs 
200 ml water 
snufje zout 

Bodem 
100 gram haverkoeken 
100 gram pepernoten 
150 gram roomboter 

Vulling 
8 gelatineblaadjes 
400 gram  monChou 
250 gram crème fraîche 
100 gram basterdsuiker 
500 ml slagroom 
rasp van  ½ citroen 

Schil de stoofpeertjes, snijd de onderkant eraf en haal het klokhuis eruit. Doe alle ingrediënten voor de stoofpeertjes in een pan. Breng het vocht aan de kook en laat het daarna langzaam 2 uur sudderen op een laag pitje. Draai het vuur daarna uit en laat ze helemaal afkoelen voordat je ze verder gaat verwerken. 

Maal de haverkoeken  met de pepernoten  in de keukenmachine.  Smelt de roomboter in een kleine pan en roer de haverkoek/speculaaskruimels er doorheen. Leg bakpapier onderin een springvorm en verdeel de haverkoek/speculaascrumble  over de bodem. Druk het voorzichtig aan en zet het in de koelkast zodat het stevig kan worden. 

Klop de slagroom op tot een lobbige massa. 

Meng ondertussen de  monChou, crème fraîche, limoenrasp en basterdsuiker door elkaar tot een gladde massa. 

Laat de gelatine weken in koud water. Verwarm 5  eetlepels van het vocht van de stoofpeertjes  in een pannetje  en laat de uitgeknepen gelatineblaadjes er in oplossen. Zodra de gelatine goed opgelost is, roer je het door  het  monChoumengsel  heen.  Spatel daarna voorzichtig de slagroom  er door heen en verdeel het over de bodem van de  MonChoutaart.  Laat de stoofpeertjes uitlekken en steek ze daarna mooi verdeeld in de taart.  Laat de taart minimaal 4 uur in de koelkast opstijven voor je hem aansnijdt. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: