Pasta met stoofvlees van de Green EGG

Dit gerecht is geïnspireerd op een gerecht dat we gegeten hebben bij The Cannibal Beer & Butchers in New York. Jammer genoeg bestaat het restaurant niet meer. Hier serveerde ze het stoofvlees met bloedtagliatelle. Het stoofvlees is heerlijk zacht en rokerig en zit in een zoete saus met heerlijke frisse cherrytomaten.

5 personen

Ingrediënten
1 kilo procureur in blokjes
3 teentjes knoflook
1 rode peper
3 uien
2 el roomboter
1 tl gerookte paprikapoeder
4 el ketjap
1 el suiker
sap van een citroen
500 gram cherrytomaten
200 gram spinazie
500 gram pasta
70 gram pijmboompitten

Zet de Green EGG aan met de confEGGtor ertussen en zet er een grote braadpan op. De temperatuur mag rond de 200 graden zijn. Braad de procureur in de roomboter in de braadpan tot ze mooi goudbruin zijn. Snijd ondertussen de ui, peper en de knoflook fijn en braad ze mee. Breng de temperatuur van de barbecue naar 100 graden. Voeg de ketjap, gerookte paprikapoeder, suiker en citroensap toe en breng het op smaak met peper en zout. Laat het geheel stoven tot de procureur uit elkaar valt.

Halveer de cherrytomaten en voeg de cherrytomaten en spinazie toe en laat het nog 10 minuten stoven. Meng net voor het serveren de pijnboompitjes door het stoofvlees.

Kook ondertussen de pasta zoals op de verpakking staat. Dan is het tijd om te eten.

%d bloggers liken dit: