naan van de barbecue

Naan kun je heerlijk dippen in zelfgemaakte bloemkoolsoep. Ook is het lekker om te eten bij een curry maar je kunt er ook een lekkere sandwich van maken met kaas, rucola en bloemkool op zuur.

Ingrediënten
250 gram bloem
100 gram Griekse yoghurt
125 ml handwarm water
7 gram droge gist
1 tl zout
½ tl suiker

Oliemarinade
4 el zonnebloemolie
3 gram verse koriander
½ tl grof zeezout
1 teentje knoflook

Meng het water, de gist en de suiker en laat het 5 minuten staan. Meng ondertussen de bloem met de Griekse yoghurt en voeg daarna het gistmengsel toe. Kneed het goed door. Voeg daarna het zout toe en kneed het deeg nog een keer goed door. Maak er een mooie bol van en doe het terug in de mengkom. Dek de kom af met een vochtige theedoek of met rekfolie.

Laat het deeg een half uur rijzen. Steek ondertussen de Big Green EGG aan met de pizzasteen of grillplaat erin en laat de temperatuur oplopen tot ongeveer 200 graden.

Maak ondertussen de oliemarinade door de koriander en knoflook fijn te snijden en te mengen met het zeezout en de zonnebloemolie

Verdeel het deeg in 4 gelijke bolletjes. Rek de bolletjes een beetje uit en leg ze op de pizzasteen op de barbecue. Zodra de onderkant lichtbruin is draai je de broodjes om en bak je ze tot ze ook aan de andere kant lichtbruin zijn. Smeer de broodjes in met de knoflookmarinade en laat ze tussen een schone theedoek liggen tot je ze gaat eten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: