Engelse muffin met eendenborstfiletburge en gepofte rode bieten

Dit toffe broodje hamburger kun je helemaal op de Arteflame bereiden. De rode bieten pof je in de kolen, terwijl je de burgers en de broodjes op de rand bakt. We maakte dit broodje afgelopen zondag tijdens de workshop samen met Gerben Land. Het was zeker een van de favorieten dus ik zou hem een keer maken als ik jou was.

Ingrediënten
5 Engelse muffins
4 eendenborstfilets (550 gram)
1 rode biet
2 verse vijgen
crème fraîche
1 bosui
5 gram zout
beetje zwarte peper

Gele biet op zuur
1 gele biet
50 ml water
50 ml appelazijn
50 gram suiker
¼ witte ui
snufje zout

Steek de Arteflame aan.

Doe aluminiumfolie om de rode biet en pof hem in de kolen tot hij gaar is. Dit kun je controleren door er een dunne prikker in te steken. Haal de rode biet uit de kolen en laat hem afkoelen.

Snijd de gele biet op een mandoline. Breng ondertussen het water, appelazijn, suiker en zout aan de kook. Doe de ui en de gesneden gele biet in een potje en giet de pekel eroverheen. Doe het deksel erop en zet hem aan de kant tot je hem nodig hebt.

Snijd 1/3 van het vet van de eendenborstfilet. Maal de eendenborstfilet één keer door de gehaktmolen of snijd het fijn met de hand. Doe er 5 gram zout en een beetje zwarte peper bij. Meng het gehakt tot het genoeg binding heeft en maak er burgers van. Zet de burgers in de koelkast om op te stijven.

Bak de burgers en de Engelse muffin op de Arteflame. De eendenborstfilet mag nog wel een beetje rood zijn van binnen. Snijd ondertussen de vijgen en de rode biet in dunne plakjes. Meng de bosui door de crème fraîche.

Snijd de Engelse muffin doormidden, doe een dikke klodder crème fraîche op de muffin, een plakje rode biet, de burger, wat gele biet en een plakje vijg erop voor je de bovenkant van de muffin er weer op doet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: