Kalfstong met relish van Amsterdamse uitjes en bieslookhangop

Sommige zullen het spannend vinden om kalfstong te eten, maar iedereen zal aangenaam verrast worden door dit heerlijke gerechtje. Het is een mooi gerecht om te serveren als amuse.

Ingrediënten
1 gepekelde kalfstong (te koop bij de slager)
1 stokbrood

Bieslookhangop
1 liter yoghurt
15 gram bieslook
zout en peper

Relish van Amsterdamse uitjes
1 pot Amsterdamse uitjes
1 tl maïzena

Als de slager de kalfstong voor je gepekeld heeft, laat de tong dan nog minimaal 5 dagen in het vacuüm in de koelkast liggen. Het zout heeft tijd nodig om goed door het vlees te trekken.

Doe de yoghurt in een kaasdoek in een vergiet boven op een pan en zet het een nacht in de koelkast om er hangop van te maken.

Steek de Green EGG met de convEGGtor erin aan en zorg dat hij op een constante temperatuur van 100 graden komt. Leg de tong op de barbecue en laat hem 6 uur op de barbecue liggen. Hij zal erg donker worden aan de buitenkant, maar dat is niet erg.

Hak ondertussen de Amsterdamse uitjes in grove stukken. Meng de maïzena door een beetje zuur van de Amsterdamse uitjes en doe dit samen met de uitjes in een pan. Verwarm de uitjes in de pan tot de mix dikker wordt. Laat het afkoelen voor je het gaat gebruiken.

Snijd de bieslook fijn en meng het door de hangop. Breng daarna de hangop op smaak met peper en zout.

Snijd het stokbrood in lange dunne plakken en toast ze kort op de barbecue of in de oven tot ze knapperig zijn.

Wanneer de tong 6 uur op de barbecue heeft gelegen, haal je hem er vanaf en snijd je dun de harde buitenkant eraf. Snijd de tong in dunne plakken en verdeel het over de toastjes. Doe op alle toastjes een beetje bieslookhangop en relish van de Amsterdamse uitjes en de toastjes zijn klaar om opgegeten te worden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: