Ribeye met gepofte zoete aardappel en frisse bonensalsa

Zo nu en dan een goede steak op de barbecue, dat hoort er gewoon bij. Ik vind het altijd heerlijk om daarbij een goede salade of een frisse salsa te serveren. Vandaag eten we onze ribeye met gepofte zoete aardappel en een frisse bonensalsa.

Houd je bonensalsa over? Probeer dan ook de Mexicaanse burger met bonensalsa en avocadosaus.

Ingrediënten
4 Ribeyes
4 zoete aardappelen
crème fraîche
1 tl tex mex kruidenmix
4 el geraspte kaas

Bonensalsa
2 paprika’s
2 voorgekookte maiskolven
1 blikje zwarte bonen
75 gram chorizo in plakjes
150 gram gehalveerde cherry tomaten
15 gram fijn gesneden verse koriander
sap van een halve citroen
1 tl komijn
1 rode ui
zout en peper

Steek te Big Green EGG aan en doe de convEGGtor erin. Verwarm de barbecue tot 190 graden en leg de zoete aardappelen erin. Laat deze ongeveer een uur garen. Leg ook de paprika’s en de maiskolven op de barbecue. Grill de paprika’s tot ze rimpelig worden en de maiskolven tot ze rondom bruin zijn. Doe de paprika’s daarna in een kom en doe er plasticfolie overheen. Als de paprika’s helemaal zacht zijn, kun je het velletje er makkelijk afhalen.

Haal na een uur ook de zoete aardappelen uit de barbecue en doe het grilrooster in de barbecue voor de ribeyes. Breng de barbecue naar een temperatuur van 250 graden.

Snijd de chorizo, de paprika’s en de ui in fijne blokjes. Snijd ook de korinader fijn en de cherrytomaten is vieren. Was de bonen. Snijd de mais van de kolven en meng alle ingrediënten van de bonensalsa door elkaar.

Snijd de zoete aardappel in de lengte doormidden en strooi de kruiden en de kaas erin. Leg de zoete aardappels nog even op de barbecue om de kaas te laten smelten en gril de ribeyes kort op de barbecue zo dat ze nog een beetje rood zijn van binnen. Breng daarna de ribeyes op smaak met peper en zout.

Verdeel de zoete aardappel, bonensalsa en ribeyes over de borden en serveer het met een dikke klodder crème fraîche.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: