Appeltaart met walnoten en bramen

In ons pop-up restaurant Lekker Dichtbij hebben we vorige zomer heerlijke taarten geserveerd. Omdat het nu niet meer mogelijk is om ze bij ons te komen eten heb ik het recept voor jullie uitgewerkt zodat iedereen zelf deze heerlijke taarten kan maken. Vandaag maken we de appeltaart met bramen en walnoten. Op dit moment hangt onze appelboom vol appels en de bramenstruiken vol bramen. Een perfect moment om deze heerlijke taart te bakken.

Ingrediënten
deeg
200 gram boter
160 gram basterdsuiker
300 gram bloem
1 mespuntje zout
4 gram bakpoeder
1 ei
rasp van 1 limoen
150 gram walnoten

vulling
8 appels
1 el suiker
½ el kaneel
1 tl maïzena
50 gram bloem
150 gram bramen ( te vervangen door 50 gram gewelde rozijnen)

Meng de ingrediënten voor het deeg door elkaar tot een mooi stevig deeg. Doe bakpapier onder in het bakblik. Verdeel 2/3 van het deeg over de bodem en de zijkant. Zet het bakblik met het deeg en het restje deeg in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180 graden

Maak ondertussen de vulling door de appels te schillen en in blokjes te snijden. Meng de suiker en de kaneel door de appels. Strooi de maïzena over de bodem van de appeltaart en verdeel de appels over de bodem. Verdeel daarna de bramen erover.

Breek de walnoten in kleine stukjes en meng die door het overgebleven deeg. Doe daarna de bloem erbij en verkruimel het deeg tot je mooie kleine kruimels overhoudt en geen losse bloem meer hebt. Strooi de kruimels over de taart en zet de taart in de oven voor ongeveer 50 minuten of tot hij goudbruin is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: