Stoofpeertjes met hazelnootmousse en fryske dumkes

Nog maar twee theateravonden en dan gaan we ons pop-up restaurant alweer afbreken. We hebben echt een super gave maand gehad. Elke avond mogen we voor tachtig gasten koken. Tijdens de voorstelling word er een half varken uitgebeend. Dit varken verwerken wij de volgende dag tot een heerlijk feestmaal.

Daarom wil ik de recepten graag met jullie delen zodat jullie er thuis nog een keer van kunnen genieten. Vandaag deel ik het recept van het dessert met jullie. Dit dessertje is ideaal om voor kerst te maken, omdat je hem al een dag eerder kan voorbereiden.

Wil je een kleine barbecue twist geven aan dit gerechtje? Rook dan de hazelnotenpasta voor je hem in het dessert verwerkt. Hierdoor krijgt hij een licht rokerige smaak.

Ingrediënten
10 fryske dumkes (extra voor de opmaak)
30 kleine schuimpjes (optioneel)
atsina cress (optinoneel)

Stoofpeertjes
10 stoofpeertjes
250 ml rode wijn
220 gram kristalsuiker
schil van een halve citroen
1 steranijs
200 ml water
snufje zout

Hazelnootmousse
100 gram hazelnootpasta
375 ml slagroom
100 gram witte chocolade

Schil de stoofpeertjes. Doen alle ingrediënten van de stoofpeertjes in een pan. Breng het aan de kook en laat ze peertjes zachtjes sudderen tot ze beetgaar zijn. Zet ze daarna aan de kant om ze af te laten koelen.

Verdeel de dumkes over 10 kopjes of potjes.

Verwarm de hazelnootpasta met de witte chocolade en een schuitje slagroom tot de witte chocolade gesmolten is. Klop ondertussen de slagroom tot hij stijf is. Spatel de hazelnootmix voorzichtig door de slagroom tot er geen klontjes meer in zitten. Verdeel de mousse over de potjes en dek ze af of draai de dekseltjes op de potjes. Zet ze in de koelkast en laat ze 12 uur tot 24 uur opstijven.

Haal de potjes uit de koelkast en haal de deksels eraf. Haal het klokhuis van onder uit de peertjes en zet de peertjes boven op de mousse. Maak hem daarna af met gekruimelde dumkes, eiwitschuimpjes en atsina cress.

Wil je nog meer lekkere gerechten maken met stoofpeertjes? Klik dan hier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: