Gepofte pastinaaksoep met truffelroom

Met deze heerlijke romige wintersoep krijg je lekker veel groente binnen. Vaak pof ik de groente terwijl ik bezig ben met een ander gerecht. De groente heeft wel even tijd nodig om te garen. Maar als de groente zacht is heb je de soep zo klaar.

4 personen

Ingrediënten
4 pastinaken
4 witte uien
750 ml groente bouillon
100 ml slagroom
2 el truffel tapenade ( of truffelolie)
1 fijn gesneden bosui (of bieslook)

Steek de Big Green EGG aan en zorg dat alle kolen gloeien. Breng dan de temperatuur terug naar 100 graden

Pak de pastinaak en de ui in in aluminiumfolie. Leg ze in de kolen. Draai de pastinaak en de ui zo nu en dan om. Zodra ze zacht zijn mogen ze uit de barbecue. Haal de schil van de ui en de buitenkant van de pastinaak en doe ze in de blender. Doe beetje bij beetje de bouillon erbij tot het de juiste dikte heeft bereikt. Laat het dan nog 5 minuten blenden tot de soep helemaal glad is. Doe de soep daarna terug in de pan en warm het langzaam op.

Doe de truffeltapenade met 2 el slagroom in de blender tot de truffeltapenade fijngehakt is. Klop de rest van de slagroom tot hij stevig is. Meng dan de truffelslagroom door de geklopte slagroom.

Verdeel de soep over de kommen en doe in elke kom een grote lepel truffelslagroom. Strooi er nog een beetje fijngesneden bosui over en de soep is klaar om geserveerd te worden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: