Batbot met kaas, aardappel, bosui en shiitakes

Batbot is een heerlijk zacht Marokkaans broodje. Je bakt ze niet in de oven, maar in de koekenpan of zoals wij het vandaag gaan doen op de barbecue. Ongevuld lijken ze een beetje op pitabroodjes, maar vandaag gaan we een gevulde versie maken met aardappel, kaas, bosui en shiitakes.

Deeg
500 gram bloem
1 zakje gist (7 gram)
1 el suiker
1 tl zout
300 ml melk

Vulling
2 kleine aardappelen
50 gram geraspte kaas
150 gram shiitakes
2 fijn gesneden bosuitjes
3 el slagroom
½ tl verse fijn gesneden tijm
½ tl verse fijn gesneden rozemarijn

Steek de Arteflame aan.

Verwarm de melk tot 26 graden. Voeg de suiker en het gist toe en laat het 5 minuten staan. Doe in een grote kom de bloem en het zout en giet de melk erbij. Kneed het tot het een mooie elastische kauwgomachtige structuur heeft. Doe er folie overheen en laat het een uur rijzen.

Zodra de barbecue warm is pak je de aardappelen in in aluminiumfolie en leg je ze in de kolen. Draai de aardappelen zo nu en dan. Haal ze uit de kolen wanneer ze gaar zijn. Hoe kleiner de aardappel hoe eerder hij gaar is. Haal de schil van de aardappel en snijd hem in kleine blokjes.

Snijd de shiitakes in kleine blokjes en bak ze op de rand van de Arteflame tot ze goudbruin zijn. Meng alle ingrediënten door elkaar en laat dat mengsel afkoelen voordat je het gaat gebruiken.

Kneed het deeg na het rijzen kort door en maak er 10 gelijke bolletjes van. Plet de bolletjes tot ze een halve centimeter dik zijn. Verdeel de vulling over de bolletjes. Vouw het deeg dicht en leg het met de kant waar je het dicht gemaakt hebt naar beneden. Druk de deegbolletjes een beetje plat. Laat de bolletjes 10 minuten rusten voor je ze gaat bakken.

Smeer de Arteflame in met een klein beetje zonnebloemolie en gril de broodjes op de Arteflame tot ze mooi goudbruin zijn aan beide kanten.

Eén reactie op “Batbot met kaas, aardappel, bosui en shiitakes”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: