Bavette met beboterde maiskolf, nacho’s, guacamole en crème fraîche

4 personen

Ingrediënten
1/2 zak nacho chips
4 el crème fraîche
500 gram bavette

Guacamole
2 avocado’s
½ rode peper
¼ rode ui
4 takjes koriander
zout/ peper

Beboterde maiskolven
2 maiskolven
100 gram roomboter
1 el tex mex kruidenmix

Steek de Arteflame en/of de Big Green EGG aan en zorg er voor dat ze goed heet worden. De Big Green EGG mag wel 200 graden worden. Voor dit recept heb je trouwens niet perse beide barbecues nodig. Een van beide is ook voldoende.

Doe de roomboter en de tex mex kruidenmix in een pannetje en zet deze op de rand van de Arteflame. Verwarm de boter tot het gesmolten is. Snijd de maiskolven doormidden en leg ze op de Arteflame. Draai ze zo nu en dan om zodat ze mooi bruin worden en smeer ze regelmatig in met de gekruide roomboter.

Ondertussen maak je de guacamole. Dit doe je door de avocado’s fijn te prakken. Snijd de rode ui, rode peper en koriander fijn en meng dit door de geprakte avocado’s. Breng het daarna op smaak met zout en peper.

Zodra de Big Green EGG goed heet is gril je de bavette op de barbecue tot een kerntemperatuur van 50 graden. Daarna haal je hem van de barbecue en laat je hem nog 5 minuten rusten voor je hem aansnijdt. Kruid hem met zout en peper en snijd hem in dunne repen.

Verdeel de nacho’s, crème fraîche, guacamole, maiskolven en bavette over de borden en het is klaar om op te eten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: