Millionairs shortbread met gerookte pecannoten

Om het 3 gangen menu van de Green EGG helemaal compleet te maken, wil je na afloop natuurlijk ook nog iets lekkers serveren bij de koffie of thee. Dan is deze millionairs shortbread met gerookte pecannoten perfect.
Natuurlijk kun je het ook zelf lekker opeten of als cadeautje aan iemand geven. Zolang je het in een luchtdichte verpakking bewaard is het wel een week houdbaar.


Ingrediënten
300 gram pecannoten
1 blikje gecondenceerde melk (400 gram)
250 gram pure chocolade


Bodem
125 gram ongezouten boter
225 gram bloem
100 gram kristalsuiker
1 tl vanille extract
1 tl bakpoeder
snufje zout


Doe het blikje in een grote pan met water en breng deze aan de kook. Zorg dat het blikje onder water blijft staan. Laat het blikje ongeveer 3 uur koken. Wanneer het klaar is haal je het blikje er voorzichtig uit en laat je ‘m afkoelen.


Zet de Green EGG aan en zorg dat hij goed brand. Gooi een handje rooksnippers op het vuur en zet je pecannoten in een bakje op de barbecue. Doe de barbecue dicht en doe de bovenste schuif op een kier. De onderste mag wel helemaal open. De temperatuur mag niet hoger dan 60 graden worden. Anders is er een kans dat de pecannoten verbranden en je wilt ze alleen maar roken. Na een half uur kun je de noten van de Green EGG halen.


Verwarm de oven voor op 180 graden. Ondertussen maak je de bodem door alle ingrediënten goed door elkaar heen te mengen. Leg een stukje bakpapier in een ovenschaal van ongeveer 25 x 25 cm en verdeel het deeg gelijkmatig over de bodem. Zet de ovenschaal in de oven en bak het deeg ongeveer 20 minuten. Het moet mooi goudbruin zijn wanneer het uit de oven komt.


Laat de bodem eerst afkoelen en smeer dan de karamel over de bodem. Verdeel de pecannoten gelijkmatig over de karamel en druk ze er een beetje in.


Smelt de pure chocolade au bain-marie en verdeel het over de karamel met pecannoten. Sla voorzichtig de ovenschaal een aantal keer op het aanrecht. Dit zorgt ervoor dat de luchtbellen eruit gaan en de chocolade mooi verdeelt.
Zet de ovenschaal met inhoud in de koelkast om de chocolade op te laten stijven voor je de koek in blokjes snijdt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: