Broodje gerookte kippendijfilet met avocado

Voorheen ging ik regelmatig met vriendinnen lunchen bij Bagels & Beans. Meestal koos ik dan het broodje gerookte kipfilet. Heerlijk met avocado en groene pesto. Nu ik een Big Green EGG heb kan ik de kipfilet ook zelf roken. Vandaag maak ik een eigen variant op het broodje gerookte kipfilet van Bagels & Beans. Heerlijk met kippendijfilet, omdat dat veel zachter is dan de gewone kipfilet.

Ingrediënten
1 bakje verse groene pesto
1 avocado in plakjes
20 gram rucola
4 dikke boterhammen

Gerookte kip
3 kippendijfilets
15 gram colorozo zout

Zout de kippendijfilets. Zet ze afgedekt in de koelkast. De volgende dag spoel je het zout van het vlees en dep je het vlees droog. Laat het luchtdrogen. Zet het daarom nog een nacht in de koelkast.

Breng de temperatuur van de Big Green EGG naar 100 graden en gooi er een handje rooksnippers in. Leg de kippendijfilets op het rooster. Gaar de kip tot een kerntemperatuur van 70 graden.

Rooster de boterhammen en smeer de pesto er op. Verdeel de avocadoplakjes over de broodjes en doe er een beetje rucola op. Snijd als laatste de kippendijfilets in partjes en verdeel deze over de broodjes. Geniet van je lunch!

Eén reactie op “Broodje gerookte kippendijfilet met avocado”

  1. […] kunt met deze gerookte kipdijfilet heerlijke tosti’s met mango en asperge maken, een broodje gerookte kip met avocado en pesto of gerookte […]

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: